het verhaal van de seizoenen

Het begon een jaar geleden in de trein. De Popronde was bezig, en al reizende kwamen we steeds artiesten tegen die vertelden over hun moeizame studiotijd en platen waar ze al jaren aan werkten. Wij hadden die zomer onze eerste plaat met heel veel plezier gemaakt, niet al te lang in de studio doorgebracht en hem in september in Paradiso gepresenteerd. Je kunt het maken van een plaat op veel manieren aanpakken. Toen de Popronde ten einde liep speelden we live al een aantal nieuwe nummers en dachten we eraan om een EP uit te brengen. Mensen vroegen ons vaak waarom we niet éérst een EP opnamen, voordat we aan een album begonnen. Maar we hadden twaalf nummers die een verhaal vertelden: Sights, over de stad en haar bewoners.

Nu was het winter en wilden we een nieuw verhaal vertellen. Wat nu als je een jaar lang elk seizoen zou vastleggen in een EP? De lente zou heel fris klinken, de zomer broeierig en een beetje benauwd, de herfst wat houtiger enzovoorts. Op 5 februari sneeuwde het en verzamelden we ons in de huiskamer rond een loeiende kachel en namen we in één zondag de lente EP Part of the Plan op. We speelden de nummers tegelijkertijd in, dus elke take was erop of eronder.

Omdat we als band nog niet altijd een zaal aan publiek trokken, leek het ons een goed idee om een klein festival te organiseren, met heel uiteenlopende artiesten zodat iedereen zijn eigen publiek meenam. Dit werd het \|/ Frisse Moed Festival \|/ in de Buurtboerderij in Amsterdam. Onder andere Port of Call, Nouveau Vélo en Long Conversations kwamen spelen. De bands op zolder en singer-songwriters rond het vuur en in de voorkamer.

Ondertussen begonnen we nummers voor de zomer te schrijven. We vonden een studio in Haarlem, de Geertruida.
wordt vervolgd.

%d bloggers like this: